Galetes 1-2-3 de mantega

21/07/2023

Les galetes 1-2-3 de mantega són una recepta senzilla de fer, fins i tot amb els petits de la casa un dia de pluja. El nom ve de les proporcions que guarden entre ells els tres ingredients bàsics: sucre-mantega-farina
Són molt fàcils de personalitzar i permeten explorar nous sabors i textures tot afegint ingredients, com podrien ser panses, o variant, una mica, les proporcions. Aquesta recepta és, doncs, el punt de sortida per una llauna de galetes ben assortida.

TEMPS: 1 HORA

INGREDIENTS

  • 100 gr de sucre
  • 200 gr de mantega (a temperatura ambient per poder-la treballar)
  • 300 gr de de farina
  • 1 cullerada d’aigua

PREPARACIÓ

En un bol barregem el sucre i la mantega i, un cop aconseguim una massa homogènia afegim la farina.

Preparem la safata del forn amb paper del forn, o si ho preferim amb una mica d’oli per evitar que s’enganxin.  Preescalfem el forn a 150º.

Ha arribat el moment de donar forma a les galetes. Si volem fer-les amb motlles estenem la massa sobre una superfície enfarinada i amb l’ajut d’un corró fem una placa de mig centímetre de gruix, tallem amb els motlles i anem posant les galetes a la safata una mica separades per evitar que s’enganxin entre elles. Una forma més ràpida de donar formes a les galetes és, un cop feta la placa de massa, tallar-la en quadrats.

Fornegem les galetes durant 5 minuts amb el forn calent i ja tenim les galetes a punt. El temps dependrà una mica de cada forn i caldrà ajustar-lo també si ens agraden més o menys torrades.

ALGUN SENZILL TRUC

Si volem fer-les de dos colors afegim cacao en pols.  Això permet fer galetes de dos colors afegint el cacao només a la meitat de la massa i deixant lliure la creativitat de cadascú pel que fa al disseny.

Opinions dels usuaris

Carregant...