Salmorejo
El salmorejo és un plat refrescant amb tantes receptes com cuines on es prepara. Aquesta és la recepta com el fem a casa, però les proporcions de tomata, oli i pa poden variar a gust de cadascú.
TEMPS: 1 HORA
INGREDIENTS
- 1Kg de tomata madura
- 1 pa de mig quilo amb molla (pagès, xusco, fogassa…)
- 125ml d’oli d'oliva verge extra
- 1-2 dents d’all
- Sal i Pebre
PREPARACIÓ
Escaldem les tomates per poder pelar-les amb facilitat. Els hi traiem el cor i els posem en un recipient on puguem batre tots els ingredients. Hi ha qui hi treu les llavors.
Traiem la molla del pa i l’afegim una mica esmicolada a la tomata.
Pelem l’all i li traiem el germen per evitar que repeteixi. L’afegim amb l’oli i ja ho podem batre. Salpebrem a gust i ho acabem de batre per tal que quedi ben homogeni.
Podem el salmorejo a refredar a la nevera i ja es podrà servir. Es pot acompanyar dauets de pernil, ou dur o verdures cruixents.
ALGUN SENZILL TRUC / CONSELL
La crosta del pa es pot fer servir de diferents formes. Sencera pot ser una forma original de presentar una lassanya i tallada en podem fer torradetes.
Opinions dels usuaris