Salmorejo

21/07/2017

El salmorejo és un plat refrescant amb tantes receptes com cuines on es prepara. Aquesta és la recepta com el fem a casa, però les proporcions de tomata, oli i pa poden variar a gust de cadascú.

TEMPS: 1 HORA

INGREDIENTS

  • 1Kg de tomata madura
  • 1 pa de mig quilo amb molla (pagès, xusco, fogassa…)
  • 125ml d’oli d'oliva verge extra
  • 1-2 dents d’all
  • Sal i Pebre

PREPARACIÓ

Escaldem les tomates per poder pelar-les amb facilitat. Els hi traiem el cor i  els posem en un recipient on puguem batre tots els ingredients. Hi ha qui hi treu les llavors.

Traiem la molla del pa i l’afegim una mica esmicolada a la tomata.

Pelem l’all i li traiem el germen per evitar que repeteixi. L’afegim amb l’oli i ja ho podem batre. Salpebrem a gust i ho acabem de batre per tal que quedi ben homogeni.

Podem el salmorejo a refredar a la nevera i ja es podrà servir. Es pot acompanyar dauets de pernil, ou dur o verdures cruixents.

ALGUN SENZILL TRUC / CONSELL

La crosta del pa es pot fer servir de diferents formes. Sencera pot ser una forma original de presentar una lassanya i tallada en podem fer torradetes.

Opinions dels usuaris

Carregant...