Vaset de Xía
Alguna vegada que hem anat de restaurant ens han donat postres de xia i ens ha agradat. Per això, a casa hem fet la nostra versió. És refrescant, saciant i va fantàstic per al trànsit intestinal! Genial per acabar l’àpat!
TEMPS: 5 minuts i 30 minuts de repòs com a mínim
Ingredients per cada vaset:
-
2 cullerades de xia
-
2 cullerades de farina d’ametlla
-
mig dàtil de medjoul
-
beguda d’arròs (o una altra beguda vegetal)
-
ratlladura de llimona
-
nabius, ametlles, ... de «topping»
Preparació
Per cada vaset que fem servir, hi posarem la xia, l’ametlla, el dàtil tallat a trossets i una mica de ratlladura de llimona, afegirem la beguda vegetal fins a omplir el got i barrejarem bé. Deixem reposar dins de la nevera fins que «qualli».
A l’hora de servir ratllarem una mica més de pell de llimona o uns nabius o ametlles picades com a guarniment.
Algun senzill truc
Podem canviar la farina d’ametlla per coco ratllat per donar-li un gust més «tropical».
Si no tenim dàtils hi podem posar una culleradeta d’algun edulcorant: mel, melassa, agave,... o sense res, que la beguda d’arròs ja és dolça.
Opinions dels usuaris