Salmó amb salsa de cítrics en llit de patata

19/12/2016

Us presentem un dels plats que el restaurant Maragata ofereix en els seu menú diari. Avui han tingut la gentilesa de compartir-lo amb nosaltres.

TEMPS: 50 MINUTS

Ingredients

  • 4 filets de salmó

  • 5 o 6 patates mitjanes

  • 1 aranja (o un altre cítric)

  • Anet, sal i pebre

  • Oli d’oliva verge extra

Preparació

Per fer el llit de patates que ens servirà de base bullim les patates tallades a rodanxes uns 4 minuts. Tot seguit les estenem en una safata del forn engreixada amb oli perquè no s’enganxin i les acabem de coure uns 10 minuts a 200 graus fins que quedin daurades. Les reservem.

Preparem l’emulsió de cítrics amb la pell ratllada de l’aranja, el seu suc, 4 cullerades d’oli d’oliva, sal i pebre.

Sobre paper del forn preparem un llit de patates. Pintem el llom de salmó amb l’emulsió de cítrics per les dues bandes i el posem sobre el llit de patates. 10 minuts al forn a 180 graus i ja estarà a punt per emplatar.

Amb una espàtula passem les patates amb el salmó al damunt a un plat. En el darrer moment fem una darrer pinzellada de l’emulsió i a gaudir-ne.

Algun senzill truc

També podem preparar-lo en cassoletes individuals, sense el paper, i que ens poden servir per la presentació a taula.

 

Opinions dels usuaris

Carregant...