Salmó amb salsa de cítrics en llit de patata
Us presentem un dels plats que el restaurant Maragata ofereix en els seu menú diari. Avui han tingut la gentilesa de compartir-lo amb nosaltres.
TEMPS: 50 MINUTS
Ingredients
-
4 filets de salmó
-
5 o 6 patates mitjanes
-
1 aranja (o un altre cítric)
-
Anet, sal i pebre
-
Oli d’oliva verge extra
Preparació
Per fer el llit de patates que ens servirà de base bullim les patates tallades a rodanxes uns 4 minuts. Tot seguit les estenem en una safata del forn engreixada amb oli perquè no s’enganxin i les acabem de coure uns 10 minuts a 200 graus fins que quedin daurades. Les reservem.
Preparem l’emulsió de cítrics amb la pell ratllada de l’aranja, el seu suc, 4 cullerades d’oli d’oliva, sal i pebre.
Sobre paper del forn preparem un llit de patates. Pintem el llom de salmó amb l’emulsió de cítrics per les dues bandes i el posem sobre el llit de patates. 10 minuts al forn a 180 graus i ja estarà a punt per emplatar.
Amb una espàtula passem les patates amb el salmó al damunt a un plat. En el darrer moment fem una darrer pinzellada de l’emulsió i a gaudir-ne.
Algun senzill truc
També podem preparar-lo en cassoletes individuals, sense el paper, i que ens poden servir per la presentació a taula.
Opinions dels usuaris