Pastís de tofu
El tofu és un aliment sovint menystingut. Sigui pel seu sabor o la seva textura a casa, on sempre hem menjat tot tipus de proteïnes, no ha estat mai el nostre preferit. Una manera en la que ens el mengem i ens agrada és aquest pastís que ens van passar la recepta fa temps.
TEMPS: 40+45minuts
Ingredients
Farcit
- 4 cebes grosses
- 1 paquet de tofu (~250g)
- 1 cullerada de tamari
- 1/2 cullerada d’aigua (opcional)
- oli d'oliva verge extra
Massa
- 1 got i mig de flocs de civada gruixuts
- 1/2 got de farina integral
- 1/4 got d'oli d'oliva verge extra
- 1/2 got d'aigua
Preparació
Potxar les cebes amb una mica d'oli i quan ja estan cuites, afegir el tofu una estona més, al apagar el foc afegir el tamari i l'aigua. Mentre es couen les cebes es pot fer la massa.
Per la massa, barrejar tots els ingredients i remenar bé. Queda una massa molt enganxosa que és millor estirar directament sobre la safata del forn.
S'omple amb el farcit i es posa al forn a uns 160º, i uns 45-50 minuts. Fins que la massa està daurada- cuita.
Algun senzill truc
Per estirar la massa es pot fer amb una cullera de fusta o amb els dits, s'ha d'anar amb cura ja que es separa amb facilitat. Mirant la safata a contrallum (si és de vidre) veurem quins son els punts amb menys massa i així els podrem homogeneïtzar.
Si enlloc de fer servir tofu natural el fem servir fumat, li donarem un gust diferent.
La massa la podem farcir de qualsevol altra cosa i dona un punt cruixent a pastissos salats o dolços.
Opinions dels usuaris